Investeerder probeert zich te mengen in rechtszaak tussen Kalanick en Benchmark

Een investeerder van Uber probeert zich te mengen in de rechtszaak tussen voormalig CEO Travis Kalanick en investeerder Benchmark Capital. Dat schrijft Reuters op basis van een brief aan de raad van bestuur. Daarin schrijft durfinvesteerder Shervin Pishevar dat hij zich wil bemoeien met de rechtszaak tussen Kalanick en Benchmark.

De rechtszaak draait om een beslissing van Uber uit juni 2016. Destijds werd de raad van bestuur uitgebreid van acht naar elf personen. Alleen Kalanick mocht bepalen wie op de nieuwe stoelen mochten plaatsnemen. Een van de plekken wees hij toe aan zichzelf. De andere twee stoelen blijven tot nu toe leeg.

Benchmark wil, vanwege de vele schandalen rondom het handelen van Kalanick, die beslissing ongedaan maken. De investeerder had naar eigen zeggen nooit ingestemd met de uitbreiding als het had geweten van het wangedrag van Kalanick. Als de beslissing ongedaan gemaakt wordt, verliest Kalanick automatisch zijn stoel in de raad van bestuur.

‘Misbruik’

Volgens Pishevar, die de brief stuurde, is de rechtszaak een poging van Benchmark om de controle over Uber te krijgen. “Als Benchmark erop staat te proberen de rechtszaak te gebruiken om dit bedrijf over te nemen, is het onze plicht om alles te doen wat nodig is om dit misbruik te stoppen”, schrijft hij.

Eerder riep hij Benchmark al op om terug te treden uit de raad van bestuur van Uber, waar het een zetel heeft. Het bedrijf van Pishevar, Sherpa Capital, heeft dat niet. Een rechter moet nu oordelen of Pishevar zich met de zaak mag bemoeien.