Ion Glasses zijn een bescheiden introductie in de wereld van wearables

Misschien is – om diverse redenen – Google Glass niet helemaal je ding. Dat kan een kwestie van smaak zijn, maar ook het feit dat de techniek nog ietwat overweldigend is. De Ion Glasses zijn dan een bescheiden introductie in de wereld van wearable tech.

De slimme bril van Google heeft genoeg stof doen opwaaien en zoals je wel vaker ziet er ook voor gezorgd dat andere creatieve ondernemers aan de slag gaan met soortgelijke ideeën.

ion_glasses_2

Het team van Ion Glasses probeert hun (iets minder) slimme bril nu via een crowdfunding campagne op Indiegogo te financiëren en naar productie te krijgen. Redelijk succesvol, zo blijkt, want krap een maandje onderweg is het team al halverwege het gewenste budget.

Volgens de oprichters is de wereld nog niet klaar voor een overload aan techniek zoals Google die heeft gepresenteerd. Daarom kiest het team voor een stuk minder fratsen: een koppeling met je smartphone zorgt er voor dat je middels een kleine LED wordt gewaarschuwd voor telefoontjes, smsjes of e-mail, terwijl je met twee kleine toetsen je muziek, foto’s of presentatie kunt bedienen.

“Society is not prepared to wear (wearables like Google Glass),” Ambit said. “I think we need two or more years to wear these kinds of things. If you go to a meeting with your friends, all of your friends are messaging … with other people. It’s very frustrating. If the mobile phone is on your eyes, all the relationships change.”

De campagne op Indiegogo loopt nog tot 16 november en moet er uiteindelijk voor zorgen dat de Ion-bril in februari van 2014 op de markt verschijnt. Vanaf $79 heb je al een bril, voor twee tientjes meer ben je eigenaar van de zonnebril van Ion.