iOS 11.4 met AirPlay 2 is nu beschikbaar om te downloaden

iOS 11.4

iOS 11.4 is nu beschikbaar om te downloaden. In de nieuwe variant van het besturingssysteem wordt AirPlay 2 geïntroduceerd, waarmee je op meerdere speakers tegelijkertijd muziek af kunt spelen. Dat heeft Apple bekendgemaakt in een blogbericht. De muziek stream je vanaf een iPhone of iPad.

AirPlay 2 is te gebruiken met alle muziekdiensten. Gebruik je Apple Music, dan kun je verschillende muziek tegelijkertijd afspelen op verschillende speakers. De muziek speelt bovendien door als je bijvoorbeeld een spel speelt of een video bekijkt op een gekoppelde iPhone of iPad.

Je kunt AirPlay 2 bovendien gebruiken op speakers van diverse merken, die je door elkaar heen kunt gebruiken. Er is ondersteuning voor recente speakers van Bang & Olufsen, Bluesound Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Libratone, Marantz, Marshall, Naim, Pioneer en Sonos. Je moet de speakers wel updaten.

AirPlay 2 laat je verder een stereopaar maken van twee HomePod-speakers. Je kunt de HomePod echter nog niet in Nederland kopen.

iCloud

Verder krijg je met de update naar iOS 11.4 ook iCloud-synchronisatie voor iMessage. Daarmee worden de berichten in de app versleuteld in de iCloud opgeslagen. Ook worden de berichten gesynchroniseerd tussen je verschillende apparaten. De berichten staan bovendien niet meer op je toestel opgeslagen, wat scheelt in de opslagruimte.

Wil je de synchronisatie inschakelen, dan moet je dit handmatig doen. Dit kan via het Instellingen-menu van iOS onder iCloud. Daar kun je de functie ‘Berichten in de iCloud’ inschakelen.

Tot slot heeft Apple een functie toegevoegd waarmee het moeilijker moet worden om iPhones en iPads te hacken. Wordt een apparaat 7 dagen niet ontgrendeld, dan gaat de toegang via een USB-verbinding op slot. Daardoor is het moeilijker om toegang te krijgen tot de data op het apparaat.