iOS 9-code wijst op nieuwe front-camera voor iPhone 6s

Uit bestanden van iOS 9 is gebleken dat bepaalde codes waarschijnlijk wijzen op een vernieuwde front-camera voor de iPhone 6s.

Ontwikkelaar Hamza Sood ontdekte de code ‘CAMCaptureCapabilities’ tussen de bestanden van het nieuwe besturingssysteem. De codes hadden verschillende namen, zoals ‘Front1080p120Supported’. Velen vermoeden dat het hier om de front-camera van het nieuwe iPhone-model gaat. Uit de verschillende codes is af te leiden dat de front-camera zou gaan beschikken over een flitser, kan filmen in 1080p en panorama’s en slomo’s kan maken.

Er doen al langer geruchten de ronde dat Apple zich bij het volgende smartphone-model wilt richten op de camera. Zo kocht het techbedrijf eerder nog een Israelisch bedrijf dat gespecialiseerd in mobiele camera’s. Of de geruchten ook echt kloppen is helaas afwachten. Het zou in ieder geval heel goed kunnen dat het volgende iPhone-model een grote stap zal gaan maken wat betreft de capaciteiten van de camera. De front-camera van het huidige iPhone 6-model maakt foto’s van 1.2-megapixels en kan het video’s in 720p opnemen, maar dat zijn geen cijfers waar je anno 2015 nog indruk mee kunt maken.