iOS 9 lost wifi-irritaties op, verbindt met 4G bij slechte ontvangst

Het is misschien wel een van de meest irritante dingen aan de iPhone: hij maakt met elk wifi-netwerk verbinding, zelfs als het signaal niet optimaal is.

Als je ooit eens verbinding heb gemaakt met het Starbucks-netwerk op het station, dan is het je misschien wel eens opgevallen dat je iPhone daar opnieuw verbinding mee probeert te maken, zelfs als je even snel langs loopt. Dat is niet bepaald handig als je net met je 3G of 4G-verbinding iets aan het checken bent in Safari. Vaak leidt het ertoe dat je in je frustratie wifi volledig uitgooit.

wi-fi_assist.0

iOS 9 heeft hier een oplossing voor gevonden: je telefoon switcht automatisch terug naar 4G-verbinding als blijkt dat het wifi-signaal te zwak is. Volgens 9to5Mac maakt de nieuwe functie zijn debuut in de laatste beta-versie van iOS 9, die gisteren is uitgebracht. Als je gebruik maakt van de publieke beta is het nu mogelijk om te updaten naar de nieuwe versie en gebruik te maken van WiFi Assistentie. Onder instellingen en mobiel netwerk kun je wifi-assistentie aanvinken. Het enige nadeel van de functie is dat je moet opletten dat tijdens het kijken van een video niet gebruik wordt gemaakt van je mobiele data, want dan is het natuurlijk snel gebeurd met je bundel.

Op dit moment bevindt iOS 9 zich nog in de testfase. Het nieuwe besturingsysteem wordt waarschijnlijk in september officieel gelanceerd.