IoT is ook niet alles: Tesla-eigenaren konden auto niet in omdat app offline was

Tesla-Roadster

Tegenwoordig is steeds meer met het internet verbonden, wat ontzettend mooie toepassingen oplevert. Maar al die verbonden apparaten komen ook met een nadeel: ze kunnen offline gaan. Dat bleek gisteren een groot probleem, toen sommige Tesla-eigenaren hun auto niet meer in konden komen. Dat schrijft The Next Web.

De app van Tesla bleek gisteren offline te zijn voor onderhoud. Dat lijkt niets ernstigs, maar dat was het dus wel voor eigenaren van de auto’s van de fabrikant. Diverse eigenaren lieten namelijk weten dat ze hun Tesla Model 3 niet meer in konden.

Het probleem deed zich voor als je uitgelogd was uit de app. Daardoor konden ze de app niet gebruiken om de auto van het slot te halen. Nogal onhandig als je haast hebt natuurlijk. Gebruikers die nog wel ingelogd waren, konden de app wel gewoon gebruiken om hun auto in te komen.

Andere opties

Hoeveel mensen er precies last hadden van het probleem, is onduidelijk. Op Downdetector.com verschenen echter behoorlijk wat meldingen van de problemen.

Tesla benadrukt in een reactie dat er ook gewoon een sleutel of sleutelkaart is om je auto mee te ontgrendelen, en dat ze gebruikers altijd aanraden om deze mee te nemen. Je telefoon kan immers ook leeg zijn, waardoor je je auto eventueel niet in kunt komen.

Gelukkig werkt de app ondertussen weer en kan iedereen weer gewoon zijn auto inkomen.