‘iPad Pro krijgt bluetooth-stylus en Force Touch’

Er doen al langere tijd geruchten de ronde over de komst van een grotere iPad. De tablet van 12,9 inch zal waarschijnlijk de naam ‘iPad Pro’ krijgen. Apple Insider beschrijft nu ook een aantal nieuwe features waarover de tablet zal beschikken.

Volgens anonieme bronnen wordt de grotere versie van de tablet in een heel nieuw jasje gestoken. De grotere versie zou namelijk beschikken over een nfc-chip, zodat je ‘m kunt gebruiken met Apple Pay en nieuwe accessoires. Daarnaast zal de 12,9 inch tablet uitgerust worden met een stylus, die hoogstwaarschijnlijk via Bluetooth zal werken.

Ook het touchscreen zal onderworpen worden aan een upgrade. Volgens anonieme bronnen brengt Apple ‘Force Touch’ nu ook naar de tablet. Force Touch zorgt ervoor dat het apparaat de druk van je vingertoppen beter voelt. Of de nieuwe iPad straks nog beschikt over een lightning-aansluiting is nog maar de vraag. De anonieme bron laat namelijk weten dat er een kans bestaat dat de tablet wordt uitgerust met een usb-c-poort.