iPhone 6 vanaf 26 september ook te koop in Nederland

iPhone 6

Deze week kondigde Apple de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan. Beide devices zijn komende week al in de VS verkrijgbaar maar in Nederland moeten we nog een weekje langer wachten: Vanaf 26 september zijn beide smartphones namelijk ook in Nederland verkrijgbaar, dat meldt Apple.

Het is voor het eerst dat Apple een phablet lanceert: Een smartphone met een 5,5 inch display in de vorm van de iPhone 6 Plus. Ook de gewone iPhone 6 wordt een stukje groter dan we gewend waren: 4,7 inch.

Veel mensen verwachten dat de nieuwe iPhones weer binnen een mum van tijd uitverkocht zullen zijn, dat was immers ook het geval bij eerdere productlanceringen van Apple. Op dit moment hebben Nederlandse telecomaanbieders zoals Vodafone, T-Mobile en KPN nog geen informatie over de lancering van de iPhone 6 en bijbehorende abonnementen op hun site staan. Wel kunnen klanten bij de meeste aanbieders hun emailadres achterlaten zodat je een alert krijgt zo gauw deze info beschikbaar komt.

De Apple iPhone 6 is straks verkrijgbaar in een 16GB, 64GB en 128GB versie. De opslagcapaciteit wordt dus alleen maar groter, en met de verbeterde cameraspecs is dat een prettige bijkomstigheid.

Wat de iPhone 6 in Nederland met een abonnement zal gaan kosten is op dit moment nog niet bekend, maar in Amerika is de iPhone 6 verkrijgbaar vanaf $199 en de iPhone 6 Plus vanaf $299. De losse prijzen van de toestellen in Nederland zijn nu:

  • iPhone 6 Plus 16 GB: €799
  • iPhone 6 Plus 64 GB: €899
  • iPhone 6 Plus 128 GB: €999
  • iPhone 6 16GB: €699
  • iPhone 6 64GB: €799
  • iPhone 6 128 GB: €899

Beide toestellen zullen beschikbaar zijn in de drie bekende Apple kleuren: Zilver, Goud en Space Grey. De nieuwe toestellen worden standaargeleverd met de nieuwste operating software van Apple, iOS 8, dat a.s. donderdag gelanceerd wordt.