Apple nodigt pers uit voor iPhone 7 aankondiging op 7 september

Apple heeft zojuist een uitnodiging naar de pers gestuurd voor een presentatie op woensdag 7 september. Al een aantal jaar is begin september het moment dat de nieuwe iPhone wordt aangekondigd, dus dat zal dit jaar niet anders zijn. Daarnaast is de kans groot dat het bedrijf tijdens deze iPhone 7 aankondiging ook de Apple Watch 2 zal tonen.

De iPhone 7 zou volgens de geruchten een iets ander ontwerp hebben dan de iPhone 6S. De opvallende antenne strepen die nu nog over de achterkant lopen zouden meer aan de boven- en onderkant zitten. De belangrijkste wijziging is waarschijnlijk het verdwijnen van de hoofdtelefoonaansluiting. Al langere tijd gaat het gerucht dat Apple hier een einde aan wil maken en sommige andere fabrikanten hebben hem al uit hun smartphones gehaald. Zonder deze aansluiting kan het toestel dunner en waterdicht worden gemaakt.

Verder zou de iPhone 7 een betere camera krijgen inclusief een dubbele camera in de grote Plus-versie. Hiermee kun je scherpere foto’s maken en eventueel zelfs achteraf scherpstellen, dankzij slimme software. Tot slot zou de homeknop worden vervangen van een fysieke knop naar een met de techniek die ook wordt gebruikt voor 3D-Touch in het scherm en de trackpads van Macbooks. Uiteraard worden de nieuwe toestellen daarnaast sneller en zou het goedkoopste model volgens de geruchten eindelijk meer opslag krijgen: 32 GB i.p.v. 16 GB.

iPhone 7 aankondiging

Aankondiging Apple Watch 2

Er gaan de laatste weken ook heel veel geruchten over Apple Watch 2. De eerste Apple Watch is inmiddels bijna anderhalf jaar oud. Dat, naast de iPhone 7, ook de Apple Watch 2 wordt aangekondigd, is dan ook zeer aannemelijk. Het horloge zou onder meer een grotere accu krijgen en een ingebouwde GPS-ontvanger en hoogtemeter, wat vooral handig is voor sporters. Een eigen mobiele dataverbinding ontbreekt volgens de geruchten echter.

Of er nog meer producten worden aangekondigd is afwachten. Er gaan alle lange tijd geruchten over nieuwe Macbook Pro’s, maar mogelijk volgt de aankondiging daarvan pas later dit najaar. Wel zal Apple bekend maken wanneer de nieuwe software updates, zoals iOS 10 en WatchOS 2 beschikbaar komen. Deze nieuwe versies van Apple’s besturingssystemen werden in juli al aangekondigd.

De iPhone 7 aankondiging begint om 19:00 uur ’s avonds en is voor liefhebbers te volgen via een livestream.

De afbeelding bovenaan dit artikel is gemaakt door Martin Hajek op basis van geruchten, op zijn site vind je er nog meer.