De iPhone 8 krijgt mogelijk een 3D-camera, wat zou je daarmee kunnen?

iPhone 7

Nog voordat de iPhone 7 was aangekondigd gingen er al geruchten over de iPhone die in 2017 op de markt moet komen. Deze zou een groot redesign moeten krijgen en een flinke stap voorwaarts zijn volgens de geruchten (misschien deels gevoed door hoop). Vandaag kwam er echter een heel interessant en concreet gerucht naar buiten: Apple zou met LG werken aan een 3D-camera voor de volgende iPhone.

Met de iPhone 7 Plus introduceerde Apple voor het eerst een camera met een dubbele lens. Deze wordt gebruikt om in te kunnen zoomen en softwarematig foto’s met scherptediepte te creëren. De dubbele camera wordt geleverd door LG, maar een volgende versie zou mogelijk voor nieuwe functies kunnen zorgen omdat hij daadwerkelijk 3D-beelden zou kunnen vastleggen.

Toepassingen

Het is al bekend dat Apple op dit moment veel investeert in augmented reality. Voor geavanceerde toepassingen moet je daarvoor realtime de omgeving in 3D kunnen vastleggen. Dan wordt het immers makkelijker om op het camerabeeld objecten in de ruimte plaatsen. En laatst kwam al het gerucht naar buiten dat Apple werkt aan een objectenscanner in de camera-app, die zou veel baat hebben bij een 3D-scanner.

Een andere toepassingen zou authenticatie zijn. Met een 3D-camera kun je geavanceerdere biometrische authenticatie mogelijk maken. Een gezicht of hand is immers veel gedetailleerder vast te leggen in 3D en het is lastiger om het systeem voor de gek te houden. Intel en Microsoft doen dit al: zij gebruiken de RealSense-camera’s in laptops om mensen in te laten loggen met hun gezicht.

Het is natuurlijk nog even afwachten wat Apple precies van plan is. Mogelijk is de eerste stap enkel om de camerafuncties van de iPhone 7 plus naar de normale maat iPhone te brengen en volgen later pas extra functies. We wachten rustig af… Wil je een compleet overzicht van alle iPhone 8 geruchten? Check dan hier het overzicht van iCulture.