iPhone app Everest moet je helpen al je levensdoelen te bereiken

Lees die kop nog maar eens. Dat is nog eens een ambitie, voor een iPhone app. De focus ligt in die ambitie natuurlijk op “helpen”, want je zult het zelf moeten doen. Everest, eigenlijk een soort to-do app met een bite moet je in ieder geval op het pad naar succes zien te houden.

Op de eerste plaats is een compliment voor de naamkeuze op zijn plaats. Het beklimmen van Mount Everest is altijd al een typisch voorbeeld geweest van een ultiem levensdoel. Helemaal logisch om een app als deze dus zo te noemen.

Toch kunnen je doelen wel iets meer binnen bereik liggen dan de naam doet vermoeden. “My personal goal is to look like Daniel Craig in a bathing suit”, aldus de (pas) 23-jarige co-founder en CEO van de startup, Francis Pedraza. Een kwinkslag uiteraard, want wie de doelstellingen bekijkt die er nu vooral gesteld worden op het platform komt op zaken als “een halve marathon lopen” of “10 nieuwe gerechten leren koken”.

Volgens de founders is het simpel: “the biggest untapped resource in the world is human potential” en dat is vaak te danken aan een weinig helder pad naar succes. Everest laat je je doel bepalen en vraagt je vervolgens om heldere mijlpalen te definieren. Op gezette tijden herinnert de app je er vervolgens aan dat je deze mijlpalen moet voldoen om je doel te bereiken.

En dat is dan dat. Je bent op weg naar succes! Natuurlijk niet helemaal waar, want zoals de app nu werkt is het niet meer dan een iets meer aangeklede to-do app en maakt het weinig verschil met soortgelijke apps als bijvoorbeeld Lift. Het team werkt echter volgens de Lean Startup methodiek en heeft in die geest dus slechts een “minimal viable product” in de Amerikaanse app store gelanceerd, terwijl het ondertussen doorwerkt aan volgende updates.

Wat uiteraard interessanter is aan een app als Everest – of zijn soortgenoten – is de behoefte die er lijkt te zijn. Zoals Pedraza het omschrijft: “A macro trend leading people to spend more time focused on self-actualization, and Everest will be the platform“.

Dat laatste moet de tijd ons dan nog gaan leren.