iPhone waarschuwt als je Lightning-poort nat wordt

Een opvallende nieuwe functie die is ontdekt in de beta van iOS 10: je iPhone geeft een waarschuwing af als de Lightning-poort aan de onderkant van het toestel nat is geworden. In de melding staat dat je het aangesloten accessoire moet ontkoppelen en de connector moet laten drogen.

De melding zou volgens Engadget enkel werken op de iPhone 6S (plus) en iPhone SE. Mogelijk is in deze toestellen dus hardware aanwezig die vocht kan detecteren, die in eerdere toestellen niet zat. Opvallend is wel dat Apple deze melding toevoegt via een software update in een later stadium. Hij had immers ook in iOS 9 kunnen zitten toen de iPhone 6S uitkwam.

De melding is echter wel logisch binnen de geruchten over de nieuwe iPhone en het verdwijnen van de hoofdtelefoonaansluiting. Die aansluiting was namelijk is op dit moment namelijk de zwakke plek van de iPhone als het om vocht gaat. Het is tevens de plek waar Apple in het verleden een kleine indicator heeft verstopt om te kunnen checken of een toestel nat was geworden.

Met het verdwijnen van de hoofdtelefoonaansluiting zou Apple de stap kunnen maken naar een waterdicht toestel. De iPhone 6S kan al relatief goed tegen water, weet ik uit eigen ervaring. Als de hoofdtelefoonaansluiting verdwijnt en de Lightning-poort een melding geeft als deze nat is, lijkt niks Apple nog in de weg te staan.