iPhone X-schaarste groeit nu al: ‘Apple kan slechts 20 miljoen iPhone X’s verschepen in 2017′

Apple iPhone draadloos opladen

De iPhone X is nog niet eens verschenen en er lijkt nu al een schaarste te ontstaan. Volgens Nikkei kan Apple namelijk maar 20 miljoen exemplaren verschepen in 2017. Dat is de helft minder dan dat het bedrijf in eerste instantie dacht te maken. Oorzaak zouden problemen met de productie en vertragingen bij de bezorging van bepaalde componenten zijn.

Er zouden onder meer problemen zijn met de componenten van de TrueDepth-camera. Daardoor zouden er veel minder versies van de iPhone X gemaakt kunnen worden dan eerder verwacht werd. De telefoon moet op 3 november in de winkels verschijnen.

10 miljoen per maand

Het huidige totaal aantal geproduceerde exemplaren zou nu op 10 miljoen per maand liggen. Gezien het jaar nog maar twee maanden duurt, zouden er dus maar 20 miljoen exemplaren in 2017 verschijnen. Ter vergelijking: in de afgelopen jaren wist Apple alleen al in het lanceringsweekend van een nieuwe iPhone ruim 10 miljoen versies te verkopen.

De grote vraag is nu dus of iedereen wel aan de gewilde jubileumtelefoon kan komen dit jaar. De kans is echter groter dat je hem volgend jaar pas kunt bemachtigen, ook al begint de voorverkoop op 27 oktober al.