Na Iron Man richt Elon Musk zich nu op een werkende James Bond auto

Musk, Elon Musk. Het heeft wel wat, eigenlijk Als het aan de steenrijke Zuid-Afrikaanse ondernemer ligt komt er snel echt een connectie tussen Britse spion James Bond en Musk, in de vorm van de Lotus Esprit uit “The Spy Who Loved Me”.

Toen kleine Elon de Britse spion James Bond in 1977 van een klif het open water in zag rijden, sloeg de schrik hem om het hart. Net als de vele kijkers van de film werden zij verrast door de transformatie van de Lotus Esprit in een volwaardige onderzeeër.

It was amazing as a kid in South Africa to watch James bon in the The Spy Who Loved Me drive his Lotus Esprit off a pier, press a button and have it transform into a submarine underwater. I was disappointed to learn that it can’t actually transform.

Het was even bijkomen toen hij niet veel later leerde dat de auto helemaal niet kon veranderen en het allemaal special effects waren geweest.

James Bond's Lotus Esprit submarine car

Niet meer dan logisch dus, dat je als één van de rijkste mensen ter wereld (met een drang naar spektakel) er voor kiest om diezelfde Lotus Esprit bij een veiling op te kopen.

Mooi collectors item? Wellicht, maar Musk maakte bij de aankoop van bijna 630.000 euro wel direct melding van het feit dat het zijn doel was om de auto zodanig onder handen te nemen, dat de film realiteit zou worden.

Go Elon.