Iron Man aan de slag in Amerikaanse leger

De technologie van het Iron Man-pak komt steeds dichter bij. Het Amerikaanse leger heeft namelijk opdracht gegeven om een Tactical Assault Light Operator Suit (de Talos) te maken. Dit pak moet soldaten in staat stellen om te kunnen zien in het donker, krachten te versterken en moet bescherming bieden tegen kogels.

Ieder pak zal uitgerust worden met een ingebouwde computer om direct te kunnen reageren op gevaarlijke situaties en om waarschuwingen te kunnen geven aan de gebruiker. Mogelijk wordt het pak uitgerust met een vloeibaar pantser wat momenteel in ontwikkeling op MIT. De vloeistof zou binnen millisecondes hard kunnen worden wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat.

Ook moet het pak de lichaamstemperatuur, temperatuur van de huid, hartslag en hydratatie levels van de dragen kunnen meten. Het pak zou ook in staat moeten zijn om te voldoen in basisbehoeften als zuurstof, lucht en warmte.

Iron Man blijkt voor meer mensen een inspiratiebron te zijn. De JARVIS computer die Tony Stark gebruikt komst steeds vaker terug. Zo bestaat de technologie al om door je handen in de lucht te zwaaien een computer te bedienen en liet Elon Musk zien hoe je een raket bouwt ‘op dezelfde manier als Tony Stark’. En wie weet, binnenkort misschien dus ook wel een volledig pak.