Is dit de Galaxy Gear of kijken we met zijn allen naar een developer prototype?

Het was een mooie opsomming van emoties, gisterenavond op het Internet: opwinding, verbazing en uiteindelijk teleurstelling en een beetje schrik. Het lek van de Samsung Galaxy Gear smartwatch zorgde voor die achtbaan, maar is dat terecht?

Het was voor een grote groep trouwe volgers van nieuws rond de Galaxy Gear even schrikken: een bonkig, vierkant horloge met 3 inch display en vier grote schroeven. Zelf noemde ik het de grote broer van de Casio Databank, met de nadruk op groot. Was dit nu echt Samsung’s “next big thing“?

samsung-smartwatch-1

Die kans lijkt uitgesloten, want Samsung heeft – net als anderen – de gewoonte om hun (externe) developers te voorzien van een prototype wat qua hardware specificaties wel dicht bij het eindproduct komt, maar qua design een hele andere vorm heeft.

My source, who requested anonymity, also showed me an internal promotional marketing video for the watch. The video was not developed by Samsung, but by an independent team working closely with Samsung.

Daarmee is de scoop van VentureBeat overigens niet afgedaan als sensatie, want het team kreeg wel meer inzicht in de hard- en software van de smartwatch.  Een kort overzicht van de meest opvallende mogelijkheden:

  • Stemcontrole met Samsung S Voice
  • Voorzien van diverse (Android-) apps voor sociale interactie en health tracking
  • Het horloge lijkt vooralsnog alleen te integreren met een Galaxy S telefoon of tablet
  • Telefoon en internet toegang door middel van Bluetooth pairing met je Galaxy S
  • Ongeveer 10+ uur batterij

Het vermoeden dat zowel Samsung als Apple met hun slimme horloges lijken in te zetten op het monitoren van je gezondheid wordt nog maar eens benadrukt in de mogelijkheden van de Galaxy Gear:

  • De smartwatch houdt je stappen, hartslag en calorieverbranding bij
  • Beschikt dus over een ingebouwde hartslagmeter
  • In combinatie met S Health geeft het horloge je tips tijdens het sporten
  • Met de ingebouwde camera kun je foto’s van je eten maken om je voedsel te registeren. (dat lijkt me er overigens behoorlijk maf uitzien, maar dat terzijde)

samsung-smartwatch-3

Alle opwinding benadrukt nog maar eens hoeveel ogen er gericht zijn op Samsung voor de lancering van de Galaxy Gear. Aanstaande woensdag is het zover, tijdens het Samsung Unpacked event op de IFA. We zijn er uiteraard bij om daar verslag van te doen!