Forward verandert de huisarts in een dienst waar je een abonnement op neemt

Steeds meer bedrijven houden zich bezig om de gezondheidszorg te verbeteren met technologie. Zo zijn er al mogelijkheden om doktoren te helpen bij het stellen van een diagnose door de symptomen aan een kunstmatige intelligentie te geven. Eerder vandaag schreef ik over Samsung die je via een app afspraken met de dokter wil laten maken. Maar startup Forward gaat nog een stap verder, schrijft TechCrunch. Het wil de gehele dokterspraktijk veranderen en er een soort Apple Store van maken.

Forward maakt dokterspraktijken met zes behandelkamers, diverse nieuwe medische instrumenten en een lab om binnen een paar minuten testen te kunnen uitvoeren. Er wordt daarbij een systeem gebruikt dat middels kunstmatige intelligentie doktoren kan helpen bij het zoeken naar medische informatie en die kan vergelijken met de persoonlijke gezondheidsgegevens van een patiënten.

Eén van de nieuwe tools waar artsen gebruik van kunnen maken is een infraroodlicht die helpt bij het vinden van je aderen als er bloed wordt afgenomen. Zo prikt de dokter minder vaak mis en is de ervaring is minder vreselijk voor ons. Ook is er een digitale stethoscoop die sterk genoeg is om je hart te horen kloppen, zonder dat je je shirt uit hoeft te doen.

Op een groot scherm verschijnt een lijst met informatie over je vitale functies. Daar staat ook op of een bepaald soort medicijn zou werken met jouw genetische code en of je bijvoorbeeld geen gluten meer mag eten. Al die informatie komt uit het eerder genoemde lab en een grote lichaamsscanner in de lobby. Door in de machine te stappen en twee vingers in een sensor te stoppen, berekent het apparaat je gewicht, je lengte, temperatuur, hartritme, je bloeddruk en andere informatie.

Forward

De bedoeling van Forward is om doktoren de tools te geven die ze nu niet hebben om makkelijk en snel een goede beslissing te kunnen maken. Uiteindelijk moet het systeem dat ze aanbieden voorkomen dat je ziek wordt, in plaats van er op te reageren.

Betaling

Niet alleen de praktijk van Forward is vernieuwd, ook de manier waarop je voor je behandeling betaalt. In plaats van losse behandelingen te betalen – eventueel middels je verzekering, biedt Forward ongelimiteerde toegang tot de medische staf, screenings en het testen van je bloed en je genen. Ook kun je hulp krijgen bij het opstellen van een voedselpatroon. Via sensoren kan je gezondheid bovendien constant in de gaten gehouden worden, mocht je dat willen of nodig hebben. Dat alles kost je 149 dollar per maand.

Een nadeel is wel dat je daarnaast nog steeds een verzekering nodig hebt, voor als je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet of medicijnen nodig hebt. Het maandelijkse gedrag komt dus eigenlijk bovenop de kosten die je al hebt.

Vroege gebruikers uit arme buurten krijgen bovendien een gratis lidmaatschap en alle nieuwe leden krijgen hun eerste maand aan voorgeschreven medicatie gratis. In de toekomst moeten er in de aanwezige winkel ook vitamines, supplementen en wearables aangeboden worden.

Forward is nu alleen beschikbaar in de Bay Area in de Verenigde Staten, maar wil in de toekomst gaan uitbreiden. Het zou daarbij interessant zijn als Forward daarbij zou gaan samenwerken met een verzekeraar, waardoor een abonnement onderdeel wordt van je zorgverzekering.