Is de nieuwe auto van NextEV de snelste elektrische auto ter wereld?

Het Chinese NextEV heeft mogelijk de snelste elektrische auto gemaakt, de NIO EP9. Volgens het bedrijf zelf heeft het een nieuw record behaald op de Nürburgring Nordschleife racetrack, waar de snelheden van superauto’s worden gemeten. De EP9 zou daar een rondje van 20,8 kilometer in 7 minuten en 5,12 seconden gereden, schrijft The Verge. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van ongeveer 176 kilometer per uur.

NextEV hoopt met haar elektrische auto’s met Tesla te concurreren en de top van de markt te bereiken, waar ook Faraday Future en Lucid Motors hopen te komen. De vraag is echter of ze hun voertuigen voor de ‘gewone mens’ op de markt willen brengen of dat ze luxueuze superauto’s voor de rijkelui willen maken. Met de NIO EP9 lijken ze in ieder geval op die laatste groep te mikken, maar de strategie kan altijd nog wijzigen.

De NIO EP9 heeft in ieder geval specificaties om bij te kwijlen. Er zitten vier motoren in de auto met vier individuele versnellingsbakken. Samen komt dat neer op een motor van 1390 PK en de mogelijkheid vom an 0 naar 200 kilometer per uur te gaan in 7,1 seconden. Er zijn weinig elektrische wagens die je dat nadoen, al trekt de Tesla wel sneller op naar 100 kilometer per uur (2,7 seconden voor NextEV en 2,5 seconden voor Tesla). De EP9 kan maximaal 313 km/u rijden. Op een accu kun je ruim 400 kilometer afleggen en hij laadt zich in 45 minuten op.

Maar stiekem het tofste is het uiterlijk, wat je in de foto’s hieronder goed kunt zien. Overigens wil NextEV uiteindelijk ook zelfrijdende auto’s gaan maken. In oktober dienden ze een aanvraag in in Californië om daar te gaan testen op openbare wegen. Nu is het afwachten of ze dit inderdaad mogen.

NextEV
NextEV
NextEV