Is de opvouwbare telefoon de toekomst? Volgens Samsung wel

Over de jaren heen hebben we heel wat soorten mobiele telefoons gezien. Het koelkastmodel, de uitschuifbare variant, de flip-telefoon, de smartphone met een querty-toetsenbord en natuurlijk de huidige smartphones met vooral een groot scherm. Maar als het aan Samsung ligt komt er weer een nieuw model bij. Het bedrijf heeft namelijk net een patent gepubliceerd dat een opvouwbare telefoon beschrijft.

In het patent zien we dat het toestel in het midden dubbel te vouwen is. Dat betekent dus niet dat je er een heel klein vierkantje van kunt maken dat je in je achterzak doet, maar het is wel een interessant ontwerp. Je kunt hem immers gemakkelijk meenemen en doordat hij naar binnen toe gebogen is, gaat hij tijdens het bellen mee met de lijn van je wang.

Buigbare telefoons

We horen al langer geruchten over bijzondere telefoons van Samsung, bijvoorbeeld een buigbaar model. Die telefoon zou volgens geruchten volgend jaar al verschijnen, maar of dit patent daar een onderdeel van is, is niet bekend. En net als met veel andere patenten geldt: het is niet zeker dat we dit ontwerp überhaupt ooit gaan zien.

Overigens is dit niet het eerste patent wat we van Samsung zien op het gebied van opvouwbare schermen. Vorig jaar lieten ze een concept zien van opvouwbare schermen en van een scherm dat je kunt oprollen. Maar het maken van dit soort displays is ingewikkeld. het scherm moet immers niet breken of slijten bij het vouwen en dat geldt ook voor alles in de telefoon. En een buigzame batterij hebben we tot nu toe nog niet gezien.