Gerucht: Google wil SoundCloud overnemen

Soundcloud

Eind september gingen er geruchten rond dat Spotify het platform SoundCloud zou willen overnemen. In december waren deze plannen echter weer van de baan. Maar nu lijkt er een nieuwe partij te zijn opgedoken: Google. Dit schrijft MusicBusinessWorldwide op basis van geruchten.

Mochten deze geruchten kloppen, dan moet Google mogelijk een miljard dollar betalen. Dit is namelijk hetzelfde prijskaartje dat Spotify afgelopen herfst en Twitter in 2014 zagen. Maar volgens bronnen binnen de muziekindustrie is die prijs nu gehalveerd naar 500 miljoen dollar. En Google zou op dit moment ook nog eens de favoriet zijn.

Mocht Google SoundCloud inderdaad overnemen, dan is dat goed nieuws voor de drie grootste muzieklabels: Universal, Sony en Warner. MBW is namelijk door de financiën van het platform gegaan en ontdekte dat deze drie labels flink wat aandelen hebben in het bedrijf. De drie spelers zouden dankzij een overname van 500 miljoen dollar onderling 45 miljoen mogen verdelen.

Google Play Music

Google heeft ondertussen zelf ook al een streamingplatform voor muziek: Google Play Music. Hoe goed dat platform – waar je voor tien dollar per maand een abonnement afneemt – het doet, is echter niet bekend. Er zijn namelijk geen cijfers bekend over het aantal betalende gebruikers.

Wel weten we dat er in februari 35 miljoen nummers op stonden, tegenover de ruim 30 miljoen van Apple Music op hetzelfde moment. De vraag is natuurlijk of SoundCloud een boost kan geven aan de abonnees van Play Music en het een geduchte concurrent kan maken voor Spotify en Apple Music.