IS-hackers lekken gevoelige militaire informatie

Het IslamicIslamic Cyber Army, dat verbonden is met IS, heeft militaire informatie gelekt. Dit doen ze naar aanleiding van de ‘ISIS day of trolling’, een initiatief  van hackerscollectief Anonymous waar het probeerde de terreurorganisatie belachelijk te maken.

De Islamic Cyber Army heeft diverse persoonsgegevens gestolen en gepubliceerd van 160 Amerikaanse militairen, waaronder de namen, adressen, telefoonnummers. Daarnaast hebben ze een hoop emails gelekt van hoge Amerikaanse en Franse officieren.

Met alle goede bedoelingen van het hackerscollectief doet Anonymous waarschijnlijk meer kwaad dan goed in hun strijd tegen IS. Enkele weken geleden werd bekend dat Anonymous-leden onschuldige personen ‘ontmaskerden’ als leden van IS. Dit is overigens niet alleen het geval in de IS-situatie, ook een vermoedelijke lijst van Ku Klux Klan-leden stond vol met fouten.

In de uitgelekte gegevens staan de persoonsgegevens van onder andere een Franse luitenant-generaal, enkele Franse kolonels en andere Amerikaanse officieren. Het Amerikaanse leger, noch het Franse leger hebben gereageerd op de lekken.