iSkin: bedien je smartphone door op je huid te drukken

Duitse en Amerikaanse onderzoekers zijn druk bezig om de bediening van wearables naar een hoger plan te tillen. Als het aan de onderzoekers ligt hoeven we binnenkort niet meer onze smartphone te voorschijn te halen, maar bedienen we de telefoon via een ‘sticker’ op de huid.

Onderzoekers van de Duitse Saarland University en onderzoekers van de Carnegie Mellon University in de Verenigde Staten hebben samengewerkt aan een nieuwe manier van bediening: iSkin, een smart ‘sticker’ dat je overal op je lichaam kunt dragen.

Volgens de onderzoekers is de huid ’the next big thing’ als het gaat om de bediening van wearables en biedt bediening via de huid vele kansen.

De iSkin ‘sticker’ is gemaakt van meerdere zeer dunne lagen van rekbaar silicone en bestaat voor het grootste deel uit polydimethylsiloxaan (PDMS). PDMS is een compleet transparant en elastisch materiaal, waardoor het uitermate geschikt is voor het dragen op de huid.

iskin-touch-sensors.img_assist_custom

Inmiddels hebben de onderzoekers het eerste prototype al vervaardigd, maar werkt de iSkin nog niet draadloos. Via diverse draden worden de ‘stickers’ verbonden aan een computer, zodat de onderzoekers de iSkin kunnen testen. Echter is het de bedoeling dat de stickers snel worden uitgerust met speciale chips, zodat je ze draadloos kunt bedienen.

Het idee achter iSkin is het bedienen van je smartphone via je huid. Zo is het mogelijk om telefoonoproepen te beantwoorden door enkele keren op de ‘huidsticker’ te drukken en kun je de muziek bedienen via iSkin.

Het schrijven van berichten kan ook, maar dan heb je een speciale sticker nog met een toetsenbord. Deze sticker zal oprolbaar gedragen worden aan een smartwatch, zodat je de sticker uit kunt rollen als je wilt typen.

Volgens de onderzoekers hoeven dergelijke stickers slechts één dollar te kosten, maar het is nog maar de vraag of het product ooit op de markt zal verschijnen. Zo bevindt het product zich nog in de ontwikkelingsfase en is er nog niets bekend over eventuele gezondheidsrisico’s van het product.

iSkin is echter niet het eerste product dat de bediening van smartphones via de huid wilt laten lopen. Zo lanceerde Cicret al eerder een project op Indiegogo, waarmee het touchscreen van een smartphone op je huid geprojecteerd wordt.