Ja hoor! Apple presenteert de Apple Watch!

In een zwaarbeveiligde event locatie in Cupertino heeft Tim Cook zojuist de Apple Watch aangekondigd. Het is voor het eerst in ruim 4 jaar tijd dat Apple een geheel nieuw product introduceert. Zoals verwacht is de Apple Watch – geen iWatch dus – een slimme wearable die je om je pols kunt dragen.

Met de Apple Watch kun je onder meer berichten ontvangen, telefoongesprekken voeren en je sociale media updates checken. Ook beschikt de smartwatch over slimme sensoren waarmee je health en fitness data kunt tracken, zoals je hartslag en de hoeveelheid beweging die je op een dag krijgt.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 20.05.59

De Apple Watch maakt verbinding met je iPhone en heeft zo de beschikking over WiFi en GPS. Een ingebouwde accelerometer zorgt voor accurate fitnessdata.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 20.17.27

Het apparaat komt in twee formaten (voor mannen en vrouwen?) en heeft 6 verschillende polsbandjes waaruit je kan kiezen, variërend van plastic tot leer en roestvrij staal. Ook het klokje zelf is beschikbaar in twee edities: Roestvrij staal en goud.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 20.27.15

Speciaal voor de Apple Watch worden twee nieuwe apps gelanceerd om Activity- en Fitness tracking te doen. Met de apps krijg je bijvoorbeeld feedback dat je vaker even een rondje moet lopen, om aan je dagelijkse activity target te komen. Ook gaat de Apple Watch werken met het eerder vanavond gelanceerde Apple Pay, zodat je met je horloge betalingen kunt doen.

De iWatch is begin 2015 verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf $349.

Meer specs volgen snel, dit artikel wordt nog geupdate