Ja, zelfs je schoonheidsmasker heeft nu wifi

MAPO

Je koelkast, lampen en deurbel hebben allemaal een wifi-verbinding om daarmee slimme functionaliteiten toe te voegen, dus waarom zou je schoonheidsmasker niet hetzelfde bieden? De MAPO is een schoonheidsmasker dat draadloos verbindt met een bijbehorende app, waarin je gedetailleerde informatie te zien krijgt. Zo kun je de instellingen aanpassen en sensordata aflezen.

De MAPO zit namelijk vol met sensoren die kijken hoe vochtig je huid precies is. Heb je een droge hoofdhuid? Dan doet het masker daar wat aan met een druk op de knop. De app houdt ook de status van je huid bij, zodat je in een periode van dagen of weken veranderingen kunt herkennen.

Je kunt de MAPO bestellen door via Kickstarter te investeren, maar je moet wel flink in de buidel tasten voor een exemplaar. Vroege vogels bemachtigen het gezichtsmasker al voor 199 euro, maar de prijs zal mettertijd alleen maar stijgen. Wil je graag eerst even de boel proberen? Door 90 euro te doneren krijg je het masker voor zes maanden toegestuurd. Wil je ‘m dan langer houden, dan kun je een abonnement afsluiten.

Het project loopt nog tot 29 januari en heeft 40.000 euro nodig. De makers zijn in elk geval goed op weg: op het moment van schrijven is een kwart van het streefbedrag al op zak.