Nieuwe Jabra oortjes voor hardlopers gaan nog meer data voor je verzamelen

Iedereen luistert wel eens graag naar muziek bij het sporten, niet? Jabra heeft nu het aangename aan het nuttige gekoppeld door nieuwe draadloos oortjes op de markt te brengen. Deze oortjes verzamelen gegevens van jouw lichaam en geeft op basis daarvan coaching in je oren, meldt TechCrunch.

De vernieuwde ‘Sport Pulse’ oortjes zijn zo ontwikkeld dat ze via jouw oren jouw VO2 Max-waarde kunnen berekenen. VO2 Max is de maximum hoeveelheid zuurstof die je in jouw bloed kan opnemen, wat een zeer belangrijke factor is bij het meten van de conditie. Dit is een meting die normaal enkel in een lab kan plaatsvinden, maar dankzij deze nieuwe technologie kan het ook eenvoudiger.

Daarnaast meten ze ook jouw hartslag, loopafstand en het aantal kilocalorieën verbrand. De oortjes slaan jouw gegevens automatisch op en geven feedback tijdens het sporten. Zo weet je precies wanneer je best even pauze neemt of net een tandje bij moet steken.

Jabra Sport Pulse

Niet enkel voor hardlopers

Een goedkopere versie van deze oortjes is de Sport Coach Special Edition, die ook worden vernieuwd. Dit zijn dezelfde oortjes van Jabra, maar dan met een TrackFit-bewegingssensor die enkel jouw bewegingen waarneemt. Deze oortjes tellen bijvoorbeeld het aantal sit-ups en zeggen wanneer het tijd is voor een andere oefening.

Beide headsets zijn water-, zand-, schok- en stofbestendig, maar je kunt er beter niet mee gaan zwemmen. Jabra zegt daarnaast ook dat de kwaliteit van het geluid en de demping van achtergrondgeluiden verbeterd zijn. Of de Jabra Sport Pulse en de Sport Coach door de veranderingen van prijs veranderen is nog onbekend: Op dit moment kosten ze 199 euro en 149 euro.