Jaguar gaat concurrentie met de Tesla Model X aan met nieuwe I-Pace

Jaguar I-Pace

Jaguar heeft een nieuwe conceptauto getoond: de I-Pace. Deze auto is een volldig elektrische SUV, die waarschijnlijk de eerste echte concurrent voor de Tesla Model X wordt. In de tweede helft van 2018 moet de auto te koop zijn, schrijft The Verge.

De I-Pace krijgt een 90kWh-accu, waardoor de auto waarschijnlijk ruim 354 kilometer kan rijden op een lading. Dat is niet zo vet als de Model X, die 465 kilometer behaald, maar alsnog indrukwekkend. Het voertuig van Jaguar heeft 394PK en kan volgens de fabrikant zelf in vier seconden optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur. De SUV krijgt volgens Jaguar ook 50kW DC-oplaadmogelijkheden, waardoor je een lege accu tot tachtig procent kunt opladen in negentig minuten. In twee uur is de accu helemaal vol.

Interieur

Interessant is ook het interieur van de I-Pace. Volgens Jaguar heeft het voertuig namelijk meer ruimte voor passagiers en spullen dan een aantal grotere SUV’s. Daarnaast is er een 12-inch-touchscreen aanwezig, en een tweede display van 5,5 inch. Handig, want op het kleinere scherm bestuur je je muziek en verwarming, terwijl je je navigatiesysteem op de grote variant blijft zien.

Overigens heb je ook nog een 12-inch HUD (heads up display), die je kunt besturen met aanraakgevoelige knoppen op je stuur. De knoppen vibreren als je ze indrukt, zodat je zeker weet dat je ze inderdaad indrukt.

De SUV is nu nog maar een concept, maar wel een goede representatie van wat je uiteindelijk kunt kopen. Bovendien heb je dan ook – mits de I-Pace inderdaad in de tweede helft van 2018 in de verkoop gaat – voor het eerst de mogelijkheid om een volledig elektrische, luxueuze SUV te kopen die niet van Tesla is. Maar wat dat je precies gaat kosten, is nog niet bekend.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace