Deze Jaguar is de beste en mooiste auto ter wereld

Mocht je je ooit hebben afgevraagd wat nu de beste en mooiste auto ter wereld is, dan heb ik nu het antwoord voor je. De Jaguar F-PACE. Deze SUV won bij de 2017 World Car Awards in New York zowel de prijs ‘World Car of the Year’ als de titel ‘World Car Design of the Year’. Een dubbele overwinning dus, wat pas een keer eerder voor is gekomen in de geschiedenis van deze prijzen.

De F-PACE is de allereerste SUV van de fabrikant en ook direct het bestverkopende model van Jaguar ooit. Nu is dus ook duidelijk waarom dat is. “De F-PACE was ontworpen en gemaakt als een SUV met bijzondere dynamica, de mogelijkheid om hem dagelijks te gebruiken en met een stoutmoedig ontwerp”, vertelt Dr. Ralf Spetch, CEO van Jaguar Land Rover. Volgens hem benadrukken de prijzen het talent en het goede werk van de teams die werkten aan het voertuig.

Eerste winst

Jaguar won dit jaar voor het eerst bij de World Car Awards, die nu dertien jaar worden uitgereikt. Wel haalde het bedrijf eerder een finaleplekje: vorig jaar zat de Jaguar XE bij de laatste kanshebbers van ‘World Car Design of the Year Award’. Dit jaar won het die prijs dus wel en versloeg het direct de Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet en de Toyota C-HR. In de overall-prijzen liet het de Audi Q5 en de Volkswagen Tiguan achter zich.

Jaguar F-Pace

“Jaguar heeft het ondenkbare gedaan door eerst de World Car Design of the Year-prijs binnen te slepen en vervolgens de algemene World Car of the Year-award binnen te halen”, zegt Mike Rutherford, jurylid, directeur en vicevoorzitter van de prijzen. “Met de F-Pace hebben het Britse bedrijf en zijn trotse en getalenteerde werknemers de veel grotere en rijkere Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse concurrenten verslagen.”

Simpel gezegd: mocht je nog een nieuwe auto zoeken, dan is deze zeker het overwegen waard. Nadeel is natuurlijk wel dat Jaguar niet het goedkoopste merk is. Voor de F-Pace betaal je dan ook minimaal 57.100 euro. Maar dan heb je ook wat.