Jaguar presenteert I-PACE eTrophy: kampioenschap voor elektrisch aangedreven productieauto’s

Jaguar I-PACE eTrophy

Jaguar Racing is de wedstrijd I-PACE eTrophy gestart. Naar eigen zeggen is dit het eerste kampioenschap ter wereld voor volledig elektrisch aangedreven productieauto’s. Het moet de supportrace voor het FIA Formula E-kampioenschap worden en vindt vanaf eind 2018 plaats in dezelfde weekenden en op dezelfde circuits.

Aan het kampioenschap doen alleen Jaguar I-PACE eTrophy-raceauto’s mee. Als het kampioenschap start, wordt dan ook de I-PACE geïntroduceerd. Dit is een vijfpersoons sportauto van Jaguar. Uiteindelijk doen er tot twintig auto’s mee aan tien races in steden als Hong Kong, Parijs, Rome en New York.

Meedoen

Over de race is vooralsnog niet veel bekend. De technische specificaties, de racekalender en de kosten voor de wedstrijd worden namelijk pas in 2018 naar buiten gebracht. Mocht je interesse hebben, dan kun je al wel een e-mail voor meer informatie sturen naar [email protected]. Mocht je mee willen doen, dan moet je in het bezit zijn van de internationale racelicenties.

Doe je mee, dan krijg je een Arrive and Drive-pakket van Jaguar. Daarin zit onder meer een inschrijving voor het kampioenschap, technische ondersteuning en alle verbruiksartikelen en onderdelen.