Japans bedrijf wil werknemers in Bitcoin betalen

bitcoins

Het Japanse internetbedrijf GMO Internet wil voortaan haar werknemers in Bitcoin gaan betalen, meldt The Guardian. Het bedrijf hoopt hierdoor het gebruik van de cryptomunt beter te leren begrijpen.

GMO Internet wil vanaf februari 2018 elke maand 100.000 yen (757.000 euro) naar haar werknemers overmaken. Het bedrijf biedt de mogelijkheid aan bij 4.000 werknemers van de GMO groep in Japan.

“Werknemers kunnen voortaan hun salaris in Bitcoin ontvangen als zij dat willen”, vertelt een woordvoerder van het bedrijf. “Door de cryptomunt te gebruiken hopen wij ons eigen begrip ervan te verbeteren.”

Bitcoin handel

Het Japanse internetbedrijf begon in mei dit jaar al een beurshandel in de cryptomunt. Volgende maand zal het bedrijf zich ook voegen bij de zogenoemde ‘Bitcoin mining’ industrie. Hierdoor krijgt het recht op meerdere Bitcoins als beloning voor haar bijdrage aan het netwerk.

GMO Internet kiest niet een onverwacht moment uit om te gaan investeren in de digitale munt. Op 28 november haalde de Bitcoin een waarde van 10.000 dollar waarna de prijs alleen maar bleef stijgen. Inmiddels is de Bitcoin meer dan 17.000 dollar waard, alweer 2.000 meer dan een week geleden.