Japanse onderzoekers bouwen volledig transparante auto

Japanse onderzoekers hebben een volledig transparante auto weten te bouwen. Dat schrijft het Insitute for Electrical & Electronics op hun blog. De doorzichtige auto moet een einde maken aan de dode hoek en bijbehorende ongevallen.

De auto maakt gebruik van een slimme mix van projectoren, camera’s en speciale spiegels, waardoor je aan de binnenkant van de auto kunt zien wat er daarbuiten gebeurt. Door de deur of de achterbank heen.

transparante_auto

De Japanse onderzoekers Susumu Tachi en Masahiko Inami willen met de toepassing van deze vorm van ‘video camouflage’ een einde maken aan onnodige (dodelijke) ongelukken die ontstaan door slecht zicht en dode hoeken in het verkeer.

Voor nu kijken we vooral naar een prototype, maar de onderzoekers zijn wel bezig om het systeem in een ‘commercieel toepasbare’ variant te bouwen in een Toyota Prius. De uitvoer ziet er dan misschien voor nu nog wat matig uit, je hoeft geen wetenschapper te zijn om te begrijpen dat een betere set camera’s en projectoren een wereld van verschil kunnen maken: