Jawbone sleept Fitbit wéér voor de rechter, eist verkoopstop voor VS

Jawbone is definitief op oorlogspad. De maker van fitness-trackers wil dat de Amerikaanse rechter de verkoop van Fitbit-producten aan banden legt. De grote concurrent van Jawbone zou namelijk inbreuk hebben gemaakt op de patenten van het bedrijf.

Jawbone en Fitbit waren al geen vrienden, maar de afgelopen weken lijkt er sprake van een flinke strijd in de fitnesswereld. Jawbone beschuldigde Fitbit ervan geheime informatie te hebben gestolen door personeelsleden over te nemen. Fitbit ontkende vanzelfsprekend alles, maar het is aan de rechter om met een definitief oordeel te komen. Jawbone laat de concurrent echter niet met rust en start nu een nieuwe zaak.

Fitbit zou namelijk gebruik maken van technologie die is gepatenteerd door Jawbone, zo stelt het laatste bedrijf. Het gaat om een ‘wellness-applicatie, die data verzamelt met een armband’, zo blijkt uit documenten die in bezit zijn van de Wall Street Journal. Dat klinkt nogal vaag, maar Jawbone stelt dat het hier 100 miljoen dollar in heeft geïnvesteerd en op dit gebied honderden patenten in handen heeft. In andere woorden: Fitbit, jullie hebben een probleem.

Fitbit heeft nog niet gereageerd op de aangekondigde rechtszaak, maar iets zegt ons dat zij niet zo blij zijn met alle negatieve publiciteit. Het bedrijf wil binnenkort namelijk naar de beurs en kan het gedoe met Jawbone dus eigenlijk niet gebruiken.