Jawbone werkt aan gezondheidstracker die je inslikt

Jawbone, onder meer bekend van de lijn fitnesstrackers onder de naam Up, werkt aan een gezondheidstracker die je moet inslikken. Dat zei CEO Hosain Rahman op Code Mobile. Je moet daarbij denken aan een tracker die je inslikt, een heleboel data verzamelt en je lichaam weer op een natuurlijke manier verlaat, maar ook aan trackers die in je lichaam blijven. Volgens Rahman is dat toekomstbeeld veel realistischer dan bijvoorbeeld het implanteren van chips in je hersenen.

Rahman schetste het voorbeeld van een miniscule trackers die in je bloed zit en continu kan meten hoeveel alchohol er je in bloed zit. Vervolgens zou die tracker weer met je auto kunnen praten, waardoor het niet mogelijk is om toch te gaan rijden als je onder invloed bent.

Tijdens de sessie op Code Mobile legde Rahman verder uit dat hij Jawbone meer ziet als een softwarebedrijf, dan een hardwarebedrijf. De devices die het bedrijf ontwikkelt, laten vooral zien wat de mogelijkheden zijn van alle technologieën die worden uitgevonden, vindt de CEO.

Uiteindelijk gaat het bij Jawbone om de data die worden verzameld via de trackers en wat je daarmee kunt. Hij omschrijft zijn bedrijf dan ook het liefst als een ‘huge data company’. “We hebben veel software-ontwikkelaars, data analisten, alles”, zei hij op Code Mobile.