Jaybird Reign: De meest intelligente fitness tracker van allemaal weet of je loopt, rent of zwemt

Van alle activity trackers die deze week op de CES werden gepresenteerd waren we er misschien nog eentje vergeten: De Jaybird Reign. Niet de minste, want techblog Engadget riep de gadget vannacht zelfs uit tot beste fitness gadget van de CES. Net als de talrijke andere fitnessbandjes houdt de Reign je slaap en beweging nauwlettend in de gaten. Het apparaat is geschikt voor zowel iOS als Android toestellen.

Misschien de grootste toegevoegde waarde van de Jaybird is het feit dat het apparaat een bijzonder intelligente siliconen sensor heeft die echt precies weet welke beweging je op dat moment maakt: Of je bijvoorbeeld loopt, rent, fiets of zwemt. Al die gegevens worden doorgegeven naar een mooie app waarin je ziet hoeveel calorieën je met elke activiteit hebt verbrand. Hij detecteert bovendien automatisch wanneer je gaat slapen, zonder dat je het apparaat in slaapmodus hoeft te zetten. Op basis van je slaappatroon geeft het bandje je feedback als je te weinig diepe slaap hebt gehad, en je beter nog even zou kunnen blijven liggen.

Het meest trots is Jaybird op de zogenaamde Go-Zone functionaliteit, die je fitness niveau in de gaten houdt. Dit wordt bepaald op basis van variaties in je hartritme. Zo kan de app je op het juiste moment aansporen om te gaan sporten, juist ook op de momenten dat jij je niet 100% fit voelt. Volgens Jaybird kan een workout je juist dan stukken beter laten voelen.

De Reign is met een adviesprijs van $200 dollar geen koopje, maar belooft op dit moment wel behoorlijk wat voordelen ten opzichte van zijn vele concurrenten. Met name het feit dat het device ook door zwemmers te gebruiken is en automatisch elke activiteit detecteert is een dikke vette plus ten opzichte van bijvoorbeeld de Fitbit Force, waarbij je zelf handmatig je activiteiten moet definiëren. Of alle beloften daadwerkelijk worden waargemaakt is nog wel even de vraag, het apparaat is pas in het voorjaar van 2014 beschikbaar.

Schermafbeelding 2014-01-10 om 09.51.11

Schermafbeelding 2014-01-10 om 09.46.28