JBL zet in op sport: Reflect Mini BT, Reflect Aware en Grip

JBL Reflect Earphones

JBL komt met drie nieuwe audioproducten waarmee ze zich volledig focussen op sporters. De Reflect Mini BT is een kleinere en verbeterde versie van de eerder verschenen Reflect BT. JBL zorgt met de Reflect Aware ervoor dat sporters voor het eerst gebruik kunnen maken van ‘active noise control’ en ‘Ambient Aware’. De instapsportsets, de JBL Grip 100 en 200, moeten ervoor zorgen dat iedereen tijdens het sporten van muziek kan genieten door een lage verkoopprijs.

Reflect Mini BT

Met deze draadloze bluetooth in-ear hoofdtelefoon probeert JBL de matig ontvangen Reflect BT te overtreffen. Volgens JBL is de Reflect Mini BT te gebruiken bij iedere sport omdat de dopjes draadloos zijn en zijn er speciale ergonomische oordopjes gebruikt zodat de koptelefoon altijd blijft zitten.

De draadloze set gaat 8 uur mee op een volle batterij en is uitgerust met een drie knoppen en een microfoon, om te telefoneren en muziek aan te sturen. De in-ear koptelefoon is vanaf oktober te koop voor 99 euro.

Reflect Aware

JBL Reflect

De Reflect Aware van JBL is technisch interessant: het is de eerste in-ear koptelefoon die je controle geeft over ambient noise cancellation. Voorheen was het alleen mogelijk om noise cancellation aan of uit te hebben, maar de Reflect Aware geeft de gebruiker de controle om te bepalen hoeveel omgevingsgeluid er hoorbaar moet zijn.

Volgens JBL deze functie handig voor allerlei sporters: elke sporter kan zich zo makkelijk aanpassen aan zijn omgeving. Naast de hoeveelheid omgevingsgeluid kun je met de JBL Ambient Aware-app ook de EQ aanpassen. Op deze manier kun je het geluid perfect aanpassen op de sport of oefening.

Je hoeft de in-ear koptelefoon niet op te laden: de JBL Reflect Aware wordt direct aangesloten op de Lightning-aansluiting op iOS-apparaten. Naast de standaardknoppen is er ook een extra knop waarmee de noise cancellation bediend kan worden. De in-ear koptelefoon is vanaf oktober te koop voor 179 euro.

Reflect Grip (100 & 200)

JBL Grip

Oortjes die overal tegen kunnen: de JBL Grip is speciaal ontworpen voor extreme sporten. Deze instap in-ear headphones hebben een speciaal ‘Twist-Lock’-ontwerp, waardoor het volgens JBL onmogelijk is dat de dopjes uit je oor vallen. De JBL Grip is gemaakt voor extreme omstandigheden, zodat je niet na elke sportsessie nieuwe oortjes nodig hebt. De Grip is verkrijgbaar in het blauw/oranje, grijs en olijfgroen. De JBL Reflect Grip 100 en 200 zijn vanaf oktober te koop voor respectievelijk 20 en 30 euro.