Je auto houdt je op de hoogte van de weersomstandigheden

Inrix Road Weather

Inrix is een bedrijf dat zich al langere tijd bezighoudt met alle data rondom autorijden en komt nu met een app genaamd Inrix Road Weather. Deze app maakt gebruik van allerlei data om de bestuurder op de hoogte te houden over veranderlijke weersomstandigheden.

Volgens Inrix zijn 25% van alle Amerikaanse en 30% van alle Europese auto-ongelukken het resultaat van slecht weer. Het bedrijf wil met hun nieuwe dienst ongelukken voorkomen en zorgen dat de schade beperkt blijft, zodat verzekeringspremies omlaag kunnen. Er wordt namelijk jaarlijks 18 miljard dollar aan schade gemaakt door weersomstandigheden.

De Inrix Road Weather-app gebruikt niet alleen de data van jouw auto, maar ook de data van alle andere voertuigen die op het systeem aangesloten zijn. Doordat moderne auto’s veel data verzamelen kan Inrix aan de hand van de ruitenwissers, mistlichten, remmen en buitentemperatuur conclusies trekken over de weersomstandigheden. Deze data wordt vervolgens weer gedeeld met andere bestuurders.

Je kunt de app niet zelf installeren, Inrix richt zich uitsluitend op autofabrikanten die de service in hun auto’s kunnen inbouwen. Hoewel het volgens Inrix nu al een doorbraak is, is deze technologie ook ontzettend waardevol voor zelfrijdende auto’s.