Je kunt de eerste Apple Computer nu kopen! Maar dat kost je wel 300.000 dollar

Apple I

Steve Jobs en Steve Wozniak presenteerden 42 jaar geleden – in 1976 – hun allereerste computer. Het was het begin van een erg succesvol bedrijf: Apple. Mocht je nu altijd al zelf een stukje van die geschiedenis in handen hebben willen houden, dan heb ik goed nieuws voor je: de Apple I is te koop. Dat meldt Paleofuture.

Naar verwachting bestaan er nog maar 60 van deze computers. In totaal werden er maar 200 gemaakt. Aan het einde van deze maand wordt er dus eentje in de verkoop gedaan, via een veiling. En deze is extra speciaal: omdat hij volledig gerestaureerd is, werkt hij ook nog daadwerkelijk.

De computer komt bovendien als een compleet pakket. Er zit een origineel moederbord in, een orginele Cassette Interface (ACI), een originele handleiding, twee originele handleidingen voor de ACI, een ASCII-toetsenbord en een monitor van Sanyo. Ook komt de set met een nieuwere accu, waarbij een originele kabel van de Apple I zit.

300.000 dollar

Je zult echter wel diep in de buidel moeten tasten wil je de computer bemachtigen. Naar verwachting wordt hij namelijk voor minimaal 300.000 dollar verkocht. Maar mocht je dat geld nog hebben liggen en een stukje Apple-geschiedenis in handen willen krijgen, dan is dit je kans.

Vanaf 13 september is het mogelijk om te bieden op de computer, via RR Auctions. De echte veiling begint op 25 september.

De foto boven dit artikel is onder de Creative Commons-licentie gedeeld door Ed Uthman.