Jeff Bezos zet opnieuw record: hij verloor 19,2 miljard dollar in twee dagen

Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon, zette in juli een record neer. Toen werd hij de rijkste man ooit. En nu heeft hij een nieuw record, al is die een stuk minder positief, meldt Bloomberg. Bezos verloor in twee dagen tijd namelijk 19,2 miljard dollar.

Nu verloor hij dat geld niet zelf, maar via zijn aandelen. Afgelopen vrijdag daalde waarde van de aandelen van Amazon namelijk met 7,8 procent en maandag nog eens met 6,3 procent. En daarmee verloor Bezos dus zoveel geld. De reden dat de aandelen daalde, is onder meer omdat er angst bestaat voor meer handelsoorlogen in de Verenigde Staten.

Record

Het is echter voor het eerst dat iemand zoveel geld verloor in zo weinig tijd. Het vorige record stond op naam van Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook. Hij verloor in juli 16,5 miljard dollar door dalende aandelen. Bezos verloor afgelopen maandag 8,2 miljard dollar, wat de grootste klap was van alle mensen op de lijst van 500 rijkste mensen ter wereld.

Bezos is nu nog 128,1 miljard dollar waard, tegenover zijn hoogtepunt van 167,7 miljard dollar vorige maand. Hij is echter nog steeds de rijkste man ter wereld, maar het gat tussen hem en nummer twee Bill Gates is wel wat kleiner geworden. Gates verloor in de afgelopen dagen 558,3 miljoen dollar en is nu 92,8 miljard dollar waard.