Jeff Goldblum is niet dood

Niet alleen het nieuws rondom het overlijden van Michael Jackson verspreidde zich vannacht razendsnel via Twitter. Er was ook ineens een hardnekkige roddel dat acteur Jeff Goldblum, bekend uit o.a. Jurassic Park bij een val op een filmset om het leven zou zijn gekomen. Het bleek te gaan om een flauwe grap van lokale nieuwssites die op wat extra traffic hoopten.

Het gerucht maakte echter meer los dan gedacht. Op dit moment, ruim 14 uur later, zijn er nog steeds twitteraars die vragen of Goldblum daadwerkelijk overleden is. Zelfs collega actrice Demi Moore vroeg haar twittervrienden of Jeff niet meer onder ons was. En als zelfs zij het niet weet wordt het bericht alleen maar aannemelijker..

Het is opmerkelijk dat er de afgelopen weken met veel lof over de rol van Twitter in nieuwsvoorziening gesproken werd. Het brengt ons de enige beelden en boodschappen uit Iran en rapporteerde bijna live de vliegtuigcrash bij Schiphol. Hoe snel het medium daarin ook heeft mogen zijn, we kunnen nu stellen dat Twitter ook minstens even traag werkt als het gaat om het verspreiden van foutieve informatie. Op Twitter zal het nog even duren voordat Jeff Goldblum weer in the land of the living is.