Jeff Minter moet de Atari-klassieker Tempest weer terugbrengen

Tempest Atari

Een van de bekendere arcadespellen van Atari was Tempest uit 1981. In het spel wordt je door tunnels met geometrische vormen op een 3D-avontuur gestuurd. Atari vindt dat het nu het juiste moment is om het spel weer helemaal terug te brengen, maar dan voor de consoles van nu. En Jeff Minter, een succesvol game designer, moet het allemaal gaan doen. Dat schrijft Gamasutra.

Minter heeft Tempest al eens opnieuw gemaakt. Het ging om Tempest 2000 voor de Atari Jaguar in 1994. Tegenwoordig maakt hij andere spellen in de stijl van de klassieke arcade-game, bijvoorbeeld Space Giraffe en TxK.

Met het VR-spel Polybius voor de PlayStation 4 – gebaseerd op een legende – trok Minter de aandacht van Trent Reznor, de zanger van Nine Inch Nails. Het spel kwam dan ook veel voor in een muziekvideo van de band. En nu heeft hij dus weer de aandacht getrokken, maar dan van Atari.

Tempest 4000

De nieuwe versie van Tempest, genaamd Tempest 4000, moet later dit jaar uitgebracht worden. Het spel zou naar alle moderne platformen komen. Dat betekent dat je het arcadespel waarschijnlijk op je PlayStation 4, Xbox One en PC kunt spelen.