Jink is een soort Whatsapp voor het delen van je locatie met vrienden

Terwijl LBS app Foursquare eindelijk volwassen wordt, zijn er alweer nieuwe concurrenten op de markt die terug gaan naar waar het allemaal begon: Het delen van je locatie. Dat is namelijk de centrale gedachte achter Jink, een nieuwe app voor iOS en Android waarmee je laat weten waar je op dat moment bent.

Jink is zeker niet de eerste app die dat inzichtelijk wil gaan maken, maar wel revolutionair omdat het claimt dat het de eerste LBS dienst is die je batterij spaart. Dat doet de app door pas aan te gaan als je hem nodig hebt, en automatisch weer uit te schakelen als je je doel bereikt hebt.

Screen Shot 2014-07-24 at 16.46.04

Screen Shot 2014-07-24 at 16.46.25

Met de app wilden de bedenkers het makkelijk maken om in real life met mensen af te spreken, net zo makkelijk als bijvoorbeeld het sturen van een Whatsapp berichtje of SMS. In de app creeer je een profiel dat gekoppeld is aan je mobiele nummer, net zoals bij Whatsapp. Wanneer je met een van je vrienden wilt afspreken stuur je hem of haar via Jink een berichtje, zodat jullie locaties met elkaar gedeeld worden en jullie richting elkaar kunnen bewegen. De app schakelt uit op het moment dat jullie beiden op dezelfde plek zijn.

Alhoewel er al veel concurrenten op de markt zijn, staat volgens het team achter Jink de gebruiksvriendelijkheid van deze app centraal. Zo kun je het automatisch delen van je locatie te allen tijden uitzetten, of het op een bepaald tijdstip laten verlopen. Natuurlijk wordt de app pas echt handig als al je vrienden het ook gaan gebruiken, en wat dat betreft heeft Jink nog wel een lange weg te gaan.