Jony Ive: ‘Langere batterijduur van iPhone is slecht voor de populariteit’

Jony Ive, Apple’s Chief Design, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens Ive is de ‘korte’ batterijduur van de iPhone juist een teken dat hij een succesvol product heeft ontworpen, zo liet hij weten tijdens een interview met de Financial Times.

“De iPhone is blijkbaar zo succesvol dat consumenten de telefoon niet weg kunnen leggen en maar blijven gebruiken”, zo redeneert Ive. Hij heeft er dan ook geen spijt van dat iPhone-gebruikers altijd maar op zoek zijn naar een stopcontact om hun iPhone weer op te laden.

Daarnaast geeft Ive aan dat hij iets heeft ontworpen wat de consumenten zelf willen, een slanke, stijlvolle telefoon. Als hij aan de batterijduur zou werken is de kans groot dat de iPhone dikker wordt, waardoor hij verwacht dat de iPhone een stuk minder succesvol zal zijn.

apple_iphone

Apple werkt al jaren met dunnere batterijen dan hun Android-concurrenten, waardoor de kritiek op de batterijduur niet nieuw is voor Ive. Echter werkt Apple hard aan een langere batterijduur, maar mag dit niet ten koste gaan van de omvang. Zo heeft Apple voor de iPhone 6 gebruik gemaakt van een 1810mAh batterij, terwijl er in de iPhone 5s nog een 1560mAh batterij zit verstopt.

Apple Watch

De batterijduur zal vanavond ook een belangrijk thema gaan spelen tijdens het Apple Watch event. Eerder lekten er diverse geruchten uit dat de batterijduur van de Apple Watch bijzonder slecht zou zijn en dat Apple hierom de ‘Power Reserve‘ functie aan het horloge heeft toegevoegd.

applewatchbattery

Ive geeft echter aan dat Apple de markt van smartwatches compleet anders benadert dan de markt van smartphones. Volgens Ive werd Apple met de iPhone gedreven door een gevoel van ‘absolute minachting’ naar de smartphonemarkt en wilden zij domineren. Voor de Zwitserse horlogemakers heeft Ive juist veel bewondering, waardoor hij voor een andere benadering kiest.

Volgens Ive is hij kort voor het Apple Watch event nog druk bezig met zijn team om het horloge helemaal te optimaliseren.