Journalisten opgelet: nooit meer notities maken dankzij deze headset

Bluewire gaat als een trein op crowdfunding platform Indiegogo. Het is dan ook een onmisbare gadget voor iedereen die regelmatig telefoongesprekken moet opnemen.

Journalisten, advocaten of PR-medewerkers, allemaal zijn ze gebaat bij het opnemen van telefoongesprekken. Bluewire heeft een manier bedacht waarop dit zeer eenvoudig kan en waarbij je nooit meer notities hoeft te maken.

Het lijkt op het eerste oog een standaard Bluetooth headset om gesprekken te voeren, maar schijn bedriegt. De Bluewire is een Bluetooth headset die complete gesprekken kan opnemen.

Je kunt het gesprek voeren via de headset, maar dit is niet noodzakelijk. Wel is het een vereiste dat de headset verbonden blijft met je smartphone. Zit je in de auto, dan kun je het gesprek gewoon opnemen terwijl het geluid via de audio-installatie gaat.

De Bluewire neemt beide kanten van de lijn op, waardoor je een normaal gesprek kunt terug luisteren en niet hoeft switchen tussen twee verschillende opnames.

De gesprekken worden automatisch opgeslagen op de geintegreerde 16 GB MicroSD kaart van de Bluewire. De kaart ruimte biedt voor ruim 1000 uur aan gesprekken. Wil je weten hoeveel geheugen je al kwijt bent, dan kun je de bijbehorende app raadplegen. Via de app kun je ook opgeslagen gesprekken eenvoudig versturen naar je smartphone, tablet of laptop.

20150120183505-2015-01-20_180117

Heb je een Android telefoon met NFC ondersteuning? Dan kun je het laatste gesprek simpel op je telefoon zetten door de headset zachtjes tegen de achterkant van je telefoon te tikken.

Het project heeft het doel van 40.000 dollar op Indiegogo inmiddels al ruim behaald, maar als je snel bent kun je de headset nog met korting kopen. Early Birds betalen 179 dollar voor de headset en mogen het apparaat rond juli verwachten.