‘Justitie VS onderzoekt topmensen Equifax wegens handelen met voorkennis’

Equifax

Het ministerie van Justitie in Amerika is een officieel onderzoek begonnen naar mogelijk handelen met voorkennis door enkele topmensen van kredietbureau Equifax. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De topmensen zouden bewust aandelen hebben verkocht voordat het bekend werd dat Equifax het slachtoffer was van een hack.

Het zou gaan om financieel directeur John Gamble, Joseph Loughran en Rodolfo Ploder. Ploder en Loughran staan ieder aan het hoofd van ondersteunende afdelingen. Bij het onderzoek zouden ook de FBI en beurswaakhond The Securities and Exchange Comission betrokken zijn.

Bij de hack kregen cybercriminelen toegang tot de persoonsgegevens van 143 miljoen Amerikanen. Het lek werd begin september bekend gemaakt, maar Equifax was er al sinds eind juli van op de hoogte. Verschillende topmensen van het bedrijf verkochten begin augustus samen zo’n 1,8 miljoen dollar aan aandelen.

Tweede hack

Bovendien was dit niet de eerste cyberaanval waar het bedrijf het slachtoffer van werd, blijkt nu. In een verklaring die in handen is van The Wall Street Journal stelt Equifax in maart ook al getroffen te zijn door een hack. De twee incidenten zouden niets met elkaar te maken hebben.

Cybersecuritybedrijf FireEye werd ingehuurd om het incident op te lossen. Ook zouden getroffen klanten zijn ingelicht. Of er data is gestolen bij deze aanval, is niet duidelijk.