Kabinet maakt 12 miljoen euro beschikbaar voor investering in zorgstartups

Het kabinet maakt 12 miljoen euro vrij voor startups in de gezondheidszorg. Dat hebben het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economie en Klimaat vandaag bekendgemaakt, schrijft het FD.

De ministeries voegen de 12 miljoen euro toe aan de Seed Capital-regeling. Met die regeling wil de overheid innovatieve startups in onder meer de voedings-, energie- en zorgsector. Zowel de overheid als private investeerders steken geld in deze bedrijven. Met dit risicokapitaal willen de ministeries onder meer bereiken dat succesvolle initiatieven van lokale of regionale zorgstartups landelijk of internationaal beschikbaar worden.

Onder eHealth vallen initiatieven die technologie gebruiken om de gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. De technologie moet ervoor zorgen dat mensen, die steeds ouder worden en langer thuis blijven wonen, zichzelf beter kunnen redden. Dat kan bijvoorbeeld door sensoren in huis of een platform waarmee patiënten met zorgverleners kunnen communiceren.