Advocaat Uber: Kalanick wist van achterhouden bewijs in rechtszaak Waymo

Travis Kalanick, de oprichter en voormalig CEO van taxibedrijf Uber, wist van het achterhouden van bewijs in de rechtszaak tegen Waymo. Dat heeft een advocaat van Uber gisteren verklaard, schrijft Reuters. Ook enkele leden van de raad van bestuur waren volgens de advocaat op de hoogte.

Gisteren werd bekend dat de rechtszaak tussen Uber en Waymo, het bedrijf achter de zelfrijdende auto van Google, wordt uitgesteld. Uber probeerde bewijsmateriaal, een brief, voor het stelen van bedrijfsgeheimen te verzwijgen of te vernietigen. Rechter William Alsup haalde vanwege het achterhouden van bewijs flink uit naar Uber. “Hoe vaak heeft u hier al gestaan om uw excuses aan te bieden voor iets dat Uber heeft gedaan met het achterhouden van documenten?”, zei hij.

Brief

De rechtszaak tussen Uber en Waymo draait om het stelen van mogelijke bedrijfsgeheimen voor het ontwerpen van een zelfrijdende auto. Waymo beweert dat Uber documenten van een voormalig medewerker, die later voor Uber ging werken, in handen kreeg.

Uit een brief van een voormalig beveiligingsmedewerker bij Uber bleek deze week dat Uber-medewerkers werden getraind om bedrijfsgeheimen te stelen. Hoewel een advocate van Uber erkent dat deze brief niet eerder naar boven is gekomen, ontkent ze dat hier sprake is van het achterhouden van bewijs, schrijft Reuters.

De rechtszaak zou eigenlijk in december van start gaan. Doordat de zaak nu is uitgesteld, staat hij gepland voor begin februari 2018.