Kamers van Hilton hotels binnenkort te openen met je smartphone

Nog dit jaar start Hilton een proef binnen hun immense hotelketen waarbij bezoekers kunnen in- en uitchecken via een speciale app. Bij succes wordt de test snel uitgebreid met de mogelijkheid om zelfs je eigen kamer te openen of vergrendelen met je smartphone, in combinatie met een slim slot.

Embassy Suites, DoubleTree, Hamton Inn: allen merken die vallen onder de vleugels van het Hilton concern en verspreid over de wereld zullen zij meewerken aan de proef van het bedrijf, waarbij verdere mobiele activatie centraal staat.

In totaal zullen 4000 hotels van het bedrijf gebruik gaan maken van een nieuwe app, waarmee gasten kunnen in- en uitchecken via hun telefoon. Zelfs het upgraden van je kamer is mogelijk via de app. Het enige moment dat gasten nog in contact komen met een medewerker van de keten is bij het ophalen en inleveren van een sleutel.

hilton-hotel-check-in

Maar ook daar zou rap een eind aan kunnen komen als het aan de hotelketen ligt. In 2015 wil Hilton namelijk een proef gaan uitvoeren waarbij de klassieke sleutel of keycard komt te vervallen ten faveure van een slim slot dat met je smartphone te ontgrendelen is. Gezien het feit dat men hier ‘cross-smartphone’ wil kunnen opereren, zal dit waarschijnlijk via Bluetooth gebeuren.

Overigens is Hilton niet de eerste die zo’n sleuteloze ervaring aanbiedt. De Aloft Hotels in New York en San Francisco zijn begin dit jaar al gestart met een soortgelijke proef. Gasten van de designerhotels van de Starwood-keten kunnen met de app van het hotel hun kamer openen door hun smartphone te ‘draaien’ voor het slot. Ook hier wordt gebruik gemaakt van Bluetooth.

Hilton verwacht dat ‘digital check-out’ (al dan niet met digitale sleutel) eind 2016 wereldwijd zal worden uitgerold.