Kansspelautoriteit België doet onderzoek naar nieuw Star Wars-spel Battlefront II

De Kansspelcommissie in België doet onderzoek naar een werkwijze in het nieuwe Star Wars-spel Battlefront II. Dat schrijft VTM Nieuws. In het spel, dat vanaf morgen te koop is, kunnen spelers kratten met goederen (‘loot crates’) kopen. Daarmee kunnen zij hun personages of ruimteschepen snel upgraden.

Het probleem, volgens de Belgische kansspelautoriteit: spelers die een loot crate kopen, weten van tevoren niet welke verbeteringen zij krijgen. Daardoor ben je eigenlijk aan het gokken, stelt de Kansspelcommissie. Met een onderzoek wil de autoriteit onderzoeken of dit vermoeden daadwerkelijk opgaat.

“Als er sprake is van een kansspel, dan kan dat niet zonder vergunning van de Kansspelcommissie”, zegt directeur Peter Naessens tegen VTM Nieuws.

Als blijkt dat het gokmechanisme in Battlefront II zonder een benodigde vergunning wordt aangeboden, kan dat ertoe leiden dat het spel niet meer verkocht mag worden. Ook loopt maker EA het risico op een boete, die kan oplopen tot honderdduizenden euro’s, schrijft VTM Nieuws.