Kasperspy Lab boos over ban op software bij overheid VS en start rechtszaak

De Amerikaanse overheid besloot in september om het gebruik van de software van Kaspersky Lab binnen overheidsinstanties te verbieden. Maar daar is het Russische beveiligingsbedrijf het niet mee eens. De onderneming heeft een rechter gevraagd die beslissing terug te draaien, meldt Reuters.

Het verbod werd uitgevaardigd door het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Dat ministerie is bang dat Kaspersky banden heeft met de Russische overheid, wat zou betekenen dat de software voor spionage misbruikt kan worden. Het beveiligingsbedrijf heeft dit altijd ontkend.

Reputatie geschaad

Nu zegt het bedrijf dat de Amerikaanse overheid hen niet eerlijk heeft behandeld met het verbod, terwijl het hier wel recht op heeft.”Het ministerie heeft de reputatie en de commerciële operaties van Kaspersky Lab geschaad, zonder enig bewijs van misdaden door het bedrijf”, aldus Eugene Kaspersky, oprichter van het beveiligingsbedrijf, maandag in een brief.

Kaspersky vraagt een rechter nu om de beslissing van het ministerie ongedaan te maken.

De afbeelding bij dit artikel is beschikbaar gesteld door Wikimedia-gebruiker Mmovchin onder Creative Commons BY-SA-3.0.