Keith Richards verzorgt wandelroutes met app Touritz

Op vakantie loop ik altijd te sjouwen met reisgidsen. Vaak ook meer dan twee, omdat in iedere reisgids toch net even wat anders staat. Gelukkig leven we in de Tijd van de Smartphone waardoor er tegenwoordig voor vrijwel alles een app bestaat en dus ook voor reisgidsen. Erg handig!

Touritz is een nieuwe app die looproutes wil personaliseren, op dezelfde manier als fotografie gepersonaliseerd werd door Instragram. In de app kan iedereen tours maken. Iedereen kan met behulp van geo-lokatie bepaalde punten aangeven en hier een persoonlijk verhaal bij vertellen door middel van foto’s, video’s of tekst.

In plaats van de standaard museumroutes kan Touritz een heel ander beeld geven van een stad dan in de standaardgidsen. Het doel van de app is om lokale historici en ook musea de kans te geven om historische informatie op een leuke, nieuwe manier te verspreiden. Maar Touritz ziet zelf ook mogelijkheden om bekende artiesten als Keith Richards een tour te laten geven. Maar helaas moeten we daar nog even op wachten, aangezien de app nog in de ontwikkelfase zit.

screen568x568

Onlang is ook hier in Nederland een gelijksoortige app gelanceerd. In de app genaamd Tales and Tours zijn allerlei wandel- en fietsroutes uit allerlei grote steden verzameld. Enkele voorbeelden zijn Berlijn, New York, San Fransico en natuurlijk ook ons eigen Amsterdam en Rotterdam. In de app zijn verschillende gidsen per stad te vinden. Je kunt een gids uitzoeken en krijgt direct toegang tot alle informatie.

Deze informatie kan bestaan uit een offline kaart, tekst en soms foto’s of een video. Vooral de offline kaart is erg handig. Deze kun je downloaden in je hotel en kost je dan ook geen data. Wel gebruikt de app GPS om pushnotificaties te sturen op interessante punten.

Bijzonder aan de app is dat er niet alleen gidsen van steden te vinden zijn, maar ook van buitengebieden. Zo zijn er in Tales and Tours ook gidsen van Natuurmonumenten te vinden! De app is gratis beschikbaar voor iPhone. Een Android-versie volgt snel beloven de makers.