KFC verpakt je kip in een mobiele oplader voor je smartphone

Voor velen een bekend fenomeen: in een restaurant op zoek naar een stopcontact om je telefoon te voorzien van wat extra stroom. Nu is er voor restaurants een vrij simpele manier om in deze behoefte te voorzien: stopcontacten aanleggen bij de tafels. KFC heeft echter iets anders bedacht.

De fastfoodketen heeft een verpakking bedacht waarin een mobiele accu zit ingebouwd. De kabels voor de verschillende merken smartphones zitten er ook bij, schrijft The Next Web. Handig, want die moet je maar net meegenomen hebben. Terwijl je het eten uit deze mealbox opeet, kun je dus je telefoon opladen. En achteraf kun je de oplader ook gewoon meenemen.

De Watt a Box is op dit moment enkel beschikbaar in India en ook daar moet je maar net geluk hebben. Hij wordt namelijk random uitgedeeld aan klanten en dan ook nog eens alleen bij een specifiek menu. Elke klant zo’n ding geven zou immers veel te duur zijn.

Chargifi

Gelukkig wordt er ook gewerkt aan haalbaardere oplossingen om iedereen van een oplaadmogelijkheid te voorzien. De startup Chargifi verwerkt draadloze opladen in meubilair voor horeca. Zij kunnen klanten eventuele een speciale draadloze lader lenen, zolang deze techniek nog niet in alle smartphones ingebouwd zit.

Op die manier kan horeca het opladen van smartphones aanbieden als dienst, net als bijvoorbeeld wifi. Een stuk praktischer dan de Watt a Box van KFC, maar ook een stuk saaier.